2016. július 13., szerda

Vakációs Bibliahét



Kosaramba fonom dícséreted...



  

   Július 5-én kezdetét vette a Margittai Református Egyházközségben a minden évben esedékes Vakációs Bibliahét. A vallásórás gyerekek mindig türelmetlenül várják a Biblia heteket. Ebben az esztendőben sem volt ez másképp, hiszen már első reggel több mint hetven gyermek és fiatal gyűlt össze, hogy együtt dícsérje és magasztalja az Istent. Ez a csapat pedig napról napra gyarapodott.
   Az első nap még a ráhangolódásról szólt, ezen a napon megismerkedhettünk együtt a keretmesével, amely egy indián leányról szólt. Az ő alakjával találkozhattunk minden nap a történetek felvezetésekor. Ennek a lánynak a története által megtanulhatták a gyerekek, hogy mennyi érték van az életükben, megláthatták az értékeiket, és biztatást kaptak arra, hogy éljenek az értékeikkel, legyenek Istennek cselekvői gyermekeivé.


    A bibliai történetek is ezt az üzenetet erősítették, megtanultuk közösen Jóthám meséjét, amely a fák különös királyválásztásáról beszélt, majd megismerkedhettünk Pál apostol megtérésének történetével, a sorsfordító változással amely érte őt a Damaszkuszba vezető úton. Harmadik nap Saul és Dávid történetéről hallhattunk, és arról hogy Dávid megkíméli Saul életét, mert az Úr felkentjére nem emelhet kezet. Ez a történet türelemre tanított minket, hogy sokszor türelmesen várnunk kell az Isten szabadítására. A negyedik nap története az ötezer ember megvendégeléséről szólt, arról, hogy Jézus kezében a kevés is elég lesz, sőt több lesz belőle, mint amire szükség van. S végül egy csodálatos találkozás tanúi lehettünk, amely Péter és Jézus között történt a Genezáret tó partján Jézus feltámadását követően, s ez volt az a pont, ahol arra buzdított az Isten, hogy legyünk cselekvői az igének, necsak hallgatói.
   Mindennap új énekeket is megtanultunk közösen, majd a történeteket követően aránymondásokat fedtek fel a gyerekek és tanultak meg. A tanulás mellett azonban nem hiányzott a hetenkből a játék, a kézimunka és természetesen a mindennapi testi táplálék sem, amelyet szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik elkészítették és felajánlották számunkra.
   A legmozgalmasabb részei a napoknak a csapatjátékok voltak, amelyeket minden gyerek nagyon várt, s amelynek összesítéseként minden csapatot győztesnek kiáltottunk ki, hisz mindenki teljes erőbedobással küzdött, és harcolt a győzelemért. Minden gyerek ezért szombaton kisebb ajándékot kapott.
  
A Bibliahét utolsó mozzanata vasárnap a templomban való megjelenés volt, ahol a résztvevők gyermeki, tiszta, csengő hangon énekelték el a tanult énekeket, és tettek bizonyságot az elsajátított aranymondásokról, versekről. Hálásan köszönjük a mindenható Istennek, hogy segedelmével sor került erre a felemelő hétre, köszönetet mondunk a segítőknek: Oláh Mária vallástanárnőnek, Hégető Emma 5. éves teológiai hallgatónak, és az ifjúsági csoport tagjainak.
                                                                                           Botos Júlia lp. 

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése