2016. július 2., szombat

Közös élmények Budapestről



Nőszövetségünk a tavalyi élményekben és emlékekben gazdag kassai kirándulás után, az idén Magyarország szívébe, Budapestre látogatott, a minden évben szokásossá vált egy napos nőszövetségi kirándulás keretében.
A hajnali indulás és hosszú út után kíváncsian érkeztünk meg a fővárosba, ahol idegenvezetőnk nagy szeretettel fogadott bennünket és egész nap folyamán kalauzolta a csoportunkat. A Hősök teréről indulva gyalogosan kezdtük Budapest nevezetességeinek megtekintését, ezt követte a buszos városnézés, amely keretében fontosabb épüleket tekinthettünk meg.
A Szent István Bazilika meglátogatása során a maga impozáns voltában tárult elénk a kor építészeti remekműve. Ezt követte a panoráma hajózás, melyet kicsit megfáradt és koros csoportunk nagy érdeklődéssel és élvezettel várt és fogadott. Miközben hajónk a vizet hasította, és a kellemes levegő csapdosta arcunkat, idegenvezetőnk az itt elénk táruló gyönyörű, impozáns épületeket mutatta be, különösen irányítva a figyelmünket Ybl Miklós tervező munkáira.
A hajózás után, melyet mindenki szívesen folytatott volna még,  a Citadellára látogattunk, ahonnan mint egy záróképként, összességében tárult elénk a főváros a maga világvárosi szépségével.
A hosszú és fárasztó napot egy közös vacsora koronázta meg. Az étteremben éhesen és elfáradva, de sok élménnyel gazdagodva válogathattunk a gazdag étel kínálatból, és mindenki jóízűen fogyaszthatta el a bőséges vacsorát a hazaindulás előtt.
Hálát adunk a Mindenhatónak ezért a csodálatos napért, hogy vezette és őrizte kicsiny seregünket. Jó reménységünk van az iránt, hogy a jövőben is részünk lesz ilyen élménydús kirándulásban.
Kovács Beáta











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése