2013. november 19., kedd

20 éves a LÓRÁNTFFY MARGIT NŐSZÖVETSÉG



 Nőszövetségi születésnap  Margittán…
                                                    ,,Derék asszonyt kicsoda találhat?
                                                               Értéke sokkal drágább az igaz gyöngynél.
                                                              Hadd élvezze munkája gyümölcsét,
                                                                     Dicsérjétek tetteiért minden helyen!"                                                             Péld. 31,10.30
     
         
   November 17-én  a délelőtti istentisztelet keretében ünnepeltük LÓRÁNTFYY MARGIT NŐSZÖVETSÉGÜNK fennállásának  20-ik évfordulóját. Igét hirdetett Bogya Kis Mária a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségének elnöke, Szatmár Szamos-negyed gyülekezetének  lelkipásztora az Ap.Csel. 9, 40-42. alapján. Igehirdetésében  Tábita  (Dorkás) példájával kihangsúlyozta a nők önzetlen, önfeláldozó szerepét  a gyülekezetben és a mindennapi  életben.
              

             Kovács Gyula lelkipásztor, mint házigazda köszöntötte a vendégeket és a jelen levő gyülekezetet  a 116. Zsoltár 12-14. verseivel. Megemlítette, hogy az immár két évtizede alakult nőszövetségünk tagjai minden hétfőn délután összegyűlnek  a gyülekezeti teremben, ahol az Ige, ének és imádság mellett jelen van a szorgos kezek munkája (csigatészta, adventi koszorúk, ballagótarisznyák, könyvjelzők, énekeskönyvborítók-készítése). A Mindenható áldását kívánta további életükre és szolgálatukra egyaránt.

    Ezt követte a Debrecen Kossuth-utca testvérgyülekezet  Tóth Mihala Veronika  lelkipásztor által vezetett küldöttség rövid verses-zenés előadása, valamint igei köszöntés az  Ap. Csel. 1,14. alapján.
           Ez alkalommal sem maradhatott el gyülekezetünk kórusának a szolgálata Lőcsei László kántor vezetésével és Görbe Rozália nőszövetségi tag szavalata.


     Minden nőszövetségi tag elismerő  Oklevelet és egy csoportképet kapott, melyet  Bogya Kis Mária és Kovács Gyula lelkipásztorok adtak át.
                Ezt követően Bogya Kis Mária elnöknő felhelyezte az általa hozott igével ellátott szalagot a Lorántffy Margit Nőszövetség zászlajára.
Az ünnepi istentiszteletet szeretetvendégség követte a gyülekezeti teremben, ahol családias meghitt hangulatban töltöttük a délutánt. Talán a szeretetvendégség koronája volt az amikor, Kovács Beáta tiszteletes asszony, nőszövetségi elnökünk, egy nagy tortával lepte meg az egybegyűlteket.
Köszönet illesse a lelkészházaspárt, akik fáradságot nem ismerve szervezték meg számunkra ezt a csodálatos, Istent dicsőítő felejthetetlen jubileumi évfordulót.
 


ISTENünk őrízzen és áldja meg szolgálatunkat a jövendőben is! 

Balázsi Emma
gondnok -   nőszövetségi tag     
           


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése