2017. október 31., kedd

Egyházkerületi Kórustalálkozó



Énekkarunk az Egyházkerületi Kórustalálkozón

                         Vígan énekelj az Úrnak, te egész föld! Zsolt  100, 1.

Immáron  5. alkalommal került megrendezésre az Egyházkerületi Kórustalálkozó, ez évben a Reformáció 500 évfordulója  jegyében. Eme magasztos eseménynek Koltó adott helyet.
Egyházközségünk kórusa meghívást kapott erre az áldott ünnepségre, képviselve az Érmelléki Egyházmegyét! Nagy örömmel, de ugyanakkor némi feszültséggel és izgalommal indultunk Koltóra október 28-án a reggeli órákban. Kórusunk alig 8 éve alakult, és tudatában voltunk annak, hogy több évtizedes, sőt évszázados múlttal rendelkező kórusok mellett fogjuk Istent dicsőíteni.  A három órás út végén megérkeztünk a napfényes Koltóra, ahol idegenvezető ifjak várták az érkező csoportokat.
Az ünnepség a koltói templomban kezdődött, ahol  igét hirdetett  Nt. Forró László, lelkészi főjegyző.  Alapigéje a  46. Zsoltár – Erős vár a mi Istenünk-, ma is élő valóság. Benne van múltunk, jelenünk és jövőnk egyaránt. Négy énekkel szolgált a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztorkórusa és a Szatmári Református Gimnázium Gyermekkórusa. Ecsedi Árpád koltói lp., Forró László főjegyző, illetve Gellén Sándor esperes úr ünnepi köszöntői után Nemzeti Imánk éneklésével ért véget az istentisztelet.
Az ünnepség második része a Teleki Művelődési Házban folytatódott, ahol a kiváló szervezésnek köszönhetően minden gördülékenyen és szép renddel ment végbe.  12 kórus szolgálatát hallgathattuk áhítattal. Sorrendben – Nagybánya Óváros vegyeskara, Koltói vegyeskar, Mikola vegyeskara, Margitta, Nagykároly – Kertváros, Zilah – Fenyves, Szilágyperecseni, Nagyvárad – Olaszi egyházközségek vegyeskarai. Ezt követte a Lórántffy Zsuzsanna Gimnázium Gyermekkórusa, a Partiumi Keresztény Egyetem vegyeskara, a Koltói Kamarakórus és a Nagyváradi Kántorkórus.


 A kórusok szolgálatainak kiértékelője Lászlóffy Zsolt zeneszerző, a PKE tanára volt. Az összkar szolgálata következett Berkesi Sándor – MAGYAR ÉNEK, Brugós Anikó karnagy vezényletével. Ezt követte az emléklapok átadása.
Szeretetvendégség zárta az áldott együttlétet és szolgálatot. A verőfényes napsütést délutánra csepergő eső váltotta fel, de szíveinkben megmaradt a derű és a hálaadás. Mindeddig megsegített minket az ÚR! ÖVÉ LEGYEN A DICSŐSÉG!
                                                 Lőcsei László kántor - kórusvezető


























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése