2015. július 20., hétfő

Vakációs Gyermekbibliahét

Isten az életterem - ahol élet terem


   Mintegy 50- 60 gyermek idén is nagy örömmel engedelmeskedett Isten hívó szavának, és vett részt a vakációs bibliahéten.
   Egész heti témánk a kapcsolatokról szólt. Olyan kérdésekre kerestük és kaptunk választ, mint : Ki áll mögöttem, mellettem, körülöttem, felettem?
   Első nap Anna és Sámuel története alapján arra döbbentünk rá, hogy milyen fontos a szülői háttér és mennyire hálásnak kell lennünk Istennek, amiért családdal ajándékozott meg bennünket.
   A második napon Mária és Márta történetén keresztül a testvérek közötti kapcsolat fontosságáról beszélgettünk. Megtanultuk, hogy soha nem azt kell nézni, ami szétválaszt, hanem ami összeköt.
   A béna meggyógyításának történetén keresztül világossá vált, hogy akkor segíthetünk igazán barátainknak, ha a hitben kitartóak vagyunk. Jézus mindnyájunknak segíteni akar!
   A tékozló fiú példázata arra tanított, hogy  Isten mindenkor kész bennünket visszafogadni, de ahhoz nekünk el kell indulnunk a felé vezető úton.
   A tanulsdágos történetek mellett számos vidám játék, kézimunkák és versenyek tarkították az együtt töltött időt. Természetesen a lelki táplálék mellett, a testi táplálék sem hiányzott egyetlen egy nap sem az asztalról.
             Isten nagy nevét illesse dicsőség!
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése