2017. július 11., kedd

Vakációs gyermekbibliahét



Vakációs bibliahét Margittán

       Ez az év egyházunkban az ünnep éve. Ünnepeljük az 500 éves reformációt. Hát mi is lehetett volna az idei gyermek bibliahetünk címe, ha nem ez: ISTEN ÉLTESSEN!
      
Igazi születésnapi ünnepségre készültünk mi is július 4-9 között a megjelent 75- 80 résztvevővel és közben megismerkedtünk az 500 éves ünnepelttel is!
       Minden napunk Cuki mester cukrászműhelyében kezdődött, ahová naponta más-más vendég lépett be, hogy megrendelje a Reformáció szülinapi tortájának egy-egy emeletét.
      Így ismerkedtünk meg az első napon Károli Gáspárral, a teljes Biblia magyarra fordítójával, aki a következő tanítást bízta ránk: : SOLA SCRIPTURA, azaz HITÜNK ALAPJA EGYEDÜL A SZENTÍRÁS!
Az aznapra kijelölt bibliai történetből pedig megértettük, hogy éppúgy kell vágynunk a Biblia olvasására és megértésére, ahogyan az etióp főember tette.
       A második napon Luther Márton, a reformáció elindítója látogatott el Cuki mester műhelyébe, a következő tanítást hagyva maga után: SOLA FIDE, azaz EGYEDÜL HIT ÁLTAL ÜDVÖZÜLHETÜNK. A római százados szolgájának meggyógyításáról szóló történetből is megtapasztalhattuk a hit fontosságát.
      A harmadik nap tanítása Dévai Bíró Mátyástól érkezett : SOLA GRATIA, azaz  EGYEDÜL A KEGYELEM.
Aznap megtanultuk, hogy Isten feltétel nélkül szeret, és végtelenül sokszor megbocsát, nem érdemeinkért, hanem Jézus kereszthaláláért. Ezt várja tőlünk, emberektől is: legyünk irgalmasok és megbocsátók!
      SOLUS CHRISTUS, azaz EGYEDÜL A KRISZTUS ÉRDEMÉÉRT NYERHETÜNK BŰNBOCSÁNATOT ÉS ÖRÖK ÉLETET tanultuk meg a negyedik napon Kálvin  Jánostól. A tengeren járás története pedig mindnyájunkat figyelmeztetett, hogy mindig, minden helyzetben csak Krisztusra kell tekintenünk, figyelnünk.
    
Nagyon jól éreztük magunkat a bibliahét egész ideje alatt. Sokat nevettünk, játszottunk, tanultunk és az egyházközség gondoskodó asszonyainak jóvoltából tényleg cukrászdában érezhettük magunkat, annyi finom süteménnyel leptek meg bennünket.
     Ezért a nagyszerű hétért sok mindenkinek tartozunk köszönettel, de legfőképpen Istennek, ahogyan ezt meg is tanulhattuk az ötödik napon az imádságokat író Szikszai Györgytől:  SOLI DEO GLORIA!, azaz EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!
     A bibliahét utolsó napján, vasárnap, az istentisztelet keretében röviden bemutattuk az egész héten tanultakat. A sok vidám ének, a közösen elmondott hitvallások, a pillanatfotók, ízelítőt adtak az egész hét történéseiből a gyülekezet számára és örömére.
                                                                                     Bordás Mária vallástanár

























































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése