2016. május 27., péntek

Lelkésztovábbképző



 "Építkeztünk közösen"

   Az Érmelléki Református Egyházmegye lelkipásztorai különleges helyzetben voltak, hiszen helybe érkezett a továbbképző. Margitta adott helyett ennek az évnek májusában, 24 és 25-én az „Építkezzünk közösen” megnevezésű továbbképzőnek, amelyet Vinczéné Pálfi Judit tartott. Társai sajnos nem tudtak vele tartani különféle problémák miatt.
   Első reggel izgatottam érkeztünk meg mindnyájan a továbbképző helyszínére, kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon mi fog következni. Legtöbben arra számítottunk, hogy elméleti tudás átadás lesz csupán, azonban nagyon jó volt megtapasztalni, hogy nemcsak elméletek, módszerek, előadások hangoztak el, hanem szó szerint közösen építettük fel azokat.
   Mindenkinek lehetősége nyílt arra, hogy megismerje egy kicsit jobban önmagát, és akkor amikor az ún. szereptortákat készítettük el, rádöbbenhettünk, hogy milyen sokszínű és milyen számos területen zajlik a lelkipásztor élete és munkássága. Talán a leginkább lelket simogató az a feladat volt, amely alkalmával, kisebb csoportokban az volt a feladat, hogy pozitív dolgokat mondjunk egymásról. Jó volt ezt hallgatni, és persze elmondani az apró figyelmességeket és „bókokat”.
   Elmondhatjuk, hogy két tartalmas napot töltöttünk együtt, és nagyon sok lendületet kaptunk és adtunk egymásnak, ugyanakkor sok színes ötlettel gazdagodtunk.
  Hálásan köszönjük meg az előadó hozzánk való türelmét, az ő szakértelmét, amellyel vezetett minket. Bízunk benne, hogy sok hasonló alkalommal találkozhatunk és lehetünk együtt a közeljövőben is.
                                                                                  Botos Júlia lp. 

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése