2014. július 16., szerda

Vakációs Bibliahét



Vakációs bibliahét Margittán

        „Válaszút”címmel vakációs bibliahetet tartottunk Margittán, július második hetében.
        Nagy örömünkre szolgált, hogy a nagyvakáció és az éppen zajló angoltábor ellenére minden nap megtelt a református parókia imaterme zsibongó, Isten Igéje hallgatására vágyó gyermekekkel. Munkánkat lelkes ifjak és teológusok is segítették.
           Isten naponta többször, több élethelyzetben is döntés elé állít bennünket. Mit választunk? A jót vagy a rosszat? Hogyan döntünk? Isten kedve szerint vagy döntése ellen?
Ezen a héten négy ószövetségi hős példáján keresztül megtanulhattuk, hogy miként döntsünk helyesen.

          Noét kigúnyolták, bolondnak tartották embertársai, mert hallgatott az Úr szavára és nagy szárazság idején bárkát épített. Végül kiderült, hogy mégis ő cselekedett okosan, azáltal, hogy hallgatott Istenre, hisz életben maradt.
          Gedeontól megtanultuk, hogy kicsiként is győztesek lehetünk, ha nem a saját erőtlenségünket nézzük, hanem Isten nagyságában bízunk.
          Ruth megható és tanulságos története alapján soha nem szabad felednünk, hogy Isten mindig törődik velünk.
         A gyermekek által nagyon kedvelt Dávid és Góliát története arra tanított bennünket, hogy „ami lehetetlen az embereknek, az Istennél lehetséges” ( Lk.18,27) Dávid talán még a derekáig sem ért Góliátnak. Ő gyenge volt, Góliát pedig erős. Mégis Dávid győzött, mert Isten vele volt. Istennel mi is győzni tudunk, mert Ő mindenkinél erősebb. Ugyancsak Dávid története mutatott az alázatos szolgálat fontosságára. Isten az alázatosat felmagasztalja!
      A történetek mondanivalójának elmélyítését nagymértékben elősegítették a fülbemászó dallamú, ritmusos, könnyen megtanulható énekek, amelyeket kicsik és nagyok vidáman énekeltek.
       A tanulás mellett jutott idő a játékra, a kézimunkára, a nőszövetségi és gyülekezeti tagok, valamint a szülők jóvoltából finom sütemények, szendvicsek, fagylalt és gyümölcs is került az asztalra. Elmondhatjuk, hogy egy nagyon tartalmas és kellemes héten vagyunk túl, melynek utolsó napján, vasárnap, a gyülekezet előtt is bemutattuk a héten tanultakat.
  Adjon Isten még sok ilyen áldott alkalmat!
                                                                                           Bordás Mária vallástanár
































      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése