2016. szeptember 14., szerda

Margitta 800 éves

Ökumenikus istentisztelet Margitta  800 éves

fennállásának alkalmából


     A B.É.K.E. (Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület) közreműködve a margittai református és római-katolikus egyházakkal ünnepi ökumenikus istentiszteletet szervezett Margitta 800 éves fennállása alkalmából. Az ünnepi alkalomra meghívást kapott minden Margittán született, Margittáról elszármazott református és római-katolikus lelkész.
   

Igét hírdetett Kovács Gyula református lelkész, áldást mondott Májernyik Mihály esperes-kanonok. A jelenlévő lelkészek, a teológia elvégzésének sorrendjében álltak az úrasztalához és egy-egy igeverssel és ünnepi gondolataikkal köszöntötték a 800 éves Margittát és a gyülekezetet. Jelenlévő lelkészek:Balázsné Kiss Csilla (Érmihályfalva), Bodnár Lajos (Borosjenő, Pankota), Dr. Fügedy Antal Levente (mezőbikácsi plébános, bírósági helynök), Gecse Tamás (Angyalkút, Lippa), Hover Zsolt (Magyargyerőmonostor), Kovács Levente (Petrilla), Pázmány Attila (Tamáshida), Szilágyi Sándor (Tatabánya -Magyarország), Szoboszlai Gáspár István (Mezőtelegd).
      Az istentiszteleten szolgált a református egyházközség kórusa és Kocsis Alexandra szavalata hangzott el. Az templomi együttlétet közös vacsora követte.
                                                     Soli Deo Gloria!