2016. február 15., hétfő

Egyetemes Imahét

Imahét


   A margittai református egyházközségben az idei egyetemes imahét január 24 - 31 között tartatott.
  Külsőképpen adva volt minden, kedvezett az időjárás, emellett fűtött templom, gyermekek és az énekkar készen a szolgálatra.  De a formai és külső adottságokon túl a leglényegesebb, Isten megtartó igéjének a hirdetése és befogadása.   
  Hála az Istennek estéről - estére, alkalomról - alkalomra jelen voltak az ige után vágyakozó lelkek. Imahetünk fő üzenetének gondolatait pedig meg kell szívlelnünk:  "Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos  világosságára hívott el titeket."     1 Péter 2, 9.
Minden istentiszteleten ezt a gondolatot helyezték a szívünkre a szolgálatot tévő, Igét tolmácsoló lelkipásztorok, sorrendben: Forró László lp. - püspökhelyettes, Forró Csaba, Gál Sándor, Filep Attila, Rákosi Jenő lp. - esperes, Papp József, Orosz Márta és Szőnyi Levente lp. - esperes.
   A naponkénti igehirdetések folytatásában minden alkalommal  része volt gyülekezetünknek  verses, valamint zenés - énekes szolgálatban. A helyiek mellett megörvendeztette egyházunk tagjait a székelyhídi református egyházközség kórusa, valamint az erdőhegy - kisjenői egyházközség presbitériuma és az ottani Kőrösmente Irodalmi kör tagjai.
  Lelki megelégedéssel és hálaadással megtartó Istenünknek mondunk köszönetet, Övé legyen a dicsőség örökkön- örökké.  
                                                                                                  Kovács Beáta