2016. október 6., csütörtök

Ifi nap

Ifjúsági nap Margittán



    Ebben az évben ismét megrendezésre került az ifjúsági csendesnap Margittán. Izgatott várakozást követően elérkezett a várt nap, október első napja, egy csodás napsütéses őszi nap és lassan megérkeztek vendégeink. Erről az áldásos napról, hadd nézzünk pár beszámolót, amelyet a jelenlevők fogalmaztak meg:

  
     Szombat reggel korán keltünk izgalommal telve, mert elérkezett az egyházmegyei ifjúsági találkozó napja. Mi, margittaiak korábban érkeztünk, hogy kellőképpen tudjuk fogadni a vendégeket.
    Kevés várakozás után, megérkeztek a vedresábrányiak, majd a bogyoszlóiak, később a sarmaságiak és a székelyhídiak. A regisztráció és a reggeli után, megtörtént a csapat beosztás, majd a templomba mentünk.
    Kovács Gyula tiszteletes úr köszöntötte a vendégeket, majd énekkel hangolódtunk az áhitatra (Botos Júlia lelkésznő)  és az előadásra, amelyet Lucza István, sarmasági lelkipásztor tartott a barátságról és Jézussal való barátságunkról. Ezt követően visszamentünk a parókiára, hogy ott tölthessük a szünetet, kicsit felfrissüljünk, egy finom forró csokit, vagy teát fogyasszunk.
    A program a templomban folytatódott, ahol kis csoportokban megismertük egymást játékos formában. Ezt követően a sarmaságiak zenés-énekes összeállítását hallgathattuk meg, amely mindenki tetszését elnyerte.    Következett a finom ebéd, majd szabad program. Ismét  megkerestük csapattársainkat, és egy csapatjáték következett: a Ki Mit Tud?, ahol minden csapatnak különböző műfajban kellett előadnia a tékozló fiú történetét. Az előadások érdekesek és szórakoztatók voltak.
    Ez után következett egy egészen bonyolult játék: egy tojást kellett úgy leejteni, hogy ne törjön el. Ehhez szívószálakat és ragasztószalagot használhattunk. Majd következett a szerintem legszórakoztatóbb játék: egy-egy lufit kötöttünk a lábunkra, s úgy kellett kipukkansztani a többi játékosnak, addig tartott a játék, míg végül egy ember maradt.
   Fájt, hogy el kellett búcsúznunk a vendégektől, de nagyon örültünk neki, hogy megismerkedtünk, s reméljük, hogy még fogunk találkozni. Kijelenthetem mindenki nevében, hogy egy remek napot töltöttünk együtt, s remélem, hogy lesz még sok-sok ehhez hasonló esemény.
                                                                                              Puskás Bíborka

    Hosszú várakozás után végre elérkezett  a várva várt nap. Már korán reggel vártuk az érkező csoportokat. Elsőnek érkeztek meg a vedresábrányi és az érbogyoszlói ifisek. A regisztrációnál meg is kapták a névkártyákat és a csoportbeosztást. A székelyhídiak is megérkeztek nemsokára,majd a sarmasági fiatalok is. Reggeli után átmentünk a templomba,ahol ismert és kevésbé ismert keresztyén énekeket énekeltünk, majd a sarmasági lelkész tartott előadást, ami arról szólt,hogy Jézus a mi jó barátunk. Az előadás nagyon elnyerte mindenki tetszését. Előadást követően visszamentünk a parókiára, ahol forrócsokiztunk egy nagyot és jókat beszélgettünk. Közben mindenki megismerte a csapattársait. A templomba meghallgattuk a sarmasági fiatalok zenés énekes összeállítását.
    Elérkezett az ebéd mindenki nagy örömére. Kis pihenő után játékokkal folytatódott a nap.A Ki Mit Tud játék közben mindenki nagyon jól szórakozott. A tékozló fiú példáztát kellett előadni mint egy szappanoperát vagy akár pantomímesen. Szerintem mindenkinek a lufipukkansztós játék tetszett a legjobban.
   A sok játék mégsem feledtette el velünk a nap lényegét, azt, hogy mindenki legjobb barátja Jézus, és ezt soha nem szabad elfelejteni.
                                                                                 Coznici Teodóra

       Hálát adunk mennyei édes Atyánknak, hogy áldását adta erre a csodálatos napra és közel 60 fiatal száj és szív dícsérte őt.











































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése