2013. január 2., szerda

Margittán szolgált a Debrecen - Kossuth utcai ifjúság


Kölcsönösek a találkozások a Margittai Református Egyházközség, valamint a Debrecen - Kossuth utcai Református Egyházközség tagjai között. Istennek hála, hogy valóra vált az az elhatározás, mely szerint közelebb hozzuk egymáshoz a gyülekezetben működő csoportokat. 2011 advent első vasárnapján a debreceni Huszár Gál énekkar szolgált körünkben, folyó év júniusában a margittai énekkar viszonozta a szolgálatot.
Advent harmadik vasárnapján ismét együtt ünnepelhetett a két gyülekezet. A margittai gyülekezet meghívására érkezett és szolgált körünkben a Debrecen - Kossuth utcai Református Egyházközség ifjúsága. Az igei szolgálatot Derencsényi István, Debrecen - Kossuth utcai lelkipásztor, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője végezte Mt.11,2-4.alapján. Bevezetőjében örömét fejezte ki, hogy újra itt szolgálhatnak, s adventi várakozásunk határon innen s túl úgy lesz teljessé, ha arra az eljövendőre tekintünk, akiknek a közelében a vakok látnak, a sánták járnak, a poklosok megtisztulnak, a süketek hallanak, a halottak feltámadnak és a szegényeknek az evangélium hirdettetik. Mt.11,5.


Igehirdetés után, a debreceni ifjúság szolgálata következett, Tóth Tamás lelkipásztor vezetésével. Az adventi– karácsonyi zenés verses összeállítás fokozta az adventi hangulatot, és kicsalta a könnycseppeket. A debreceniek szolgálatát a margittai ifjak kórusa követte.


Házigazdaként Kovács Gyula lelkipásztor köszönte meg az Istent dicsőítő, felemelő szolgálatokat a 130.-ik zsoltár verseivel, kívánva a testvérgyülekezet számára áldott adventet, békés, boldog karácsonyt, s reménységét fejezte ki további találkozókra nézve.


Az ünnepi istentiszteletet szeretetvendégség követte, ahol a debreceni és a margittai ifjak elbeszélgettek, énekeltek s talán barátságok is születtek-születnek...

Isten áldása kísérje továbbra is életünket és szolgálatunkat!

Balázsi Emma
gondnok

forrás: ermellek.blogspot.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése